Oštećuje li izbjeljivanje vlastite zube te koja metoda je najbolja?

07.11.2020
dentico-fb-35-1200x627.jpg

Ukoliko je stomatolog zaključio da ste kandidat za  izbjeljivanje postoji nekoliko opcija:

Izbjeljivanje u ordinaciji

Izbjeljivanje zuba u ordinaciji je najbrži način izbjeljivanja. U većini slučajeva zahtjeva jednu posjetu stomatologu i traje oko 1h. Stomatolog će aplicirati zaštitni gel na zubno meso, a izbjeljivač na tvrdo zubno tkivo. Zatim se posebnim svjetlom aktivira agens u izbjeljivaču, te gel izbjeljuje zube.

Izbjeljivanje kod kuće

Ovaj način izbjeljivanja je dosta popularan jer ne zahtijeva dugotrajno sjedenje u ordinaciji. Stomatolog će vam napraviti posebnu udlagu u koju ćete moći nanijeti gel. Gel ćete dobiti od svog stomatologa koji će vam dati upute kako ćete ga koristiti. Ova metoda ima i jednu neugodnu nuspojavu, a to je preosjetljivost zubnog mesa ukoliko se gel ne aplicira pravilno.

Paste za izbjeljivanje

Paste za izbjeljivanje u sebi imaju dodatni agens koji pospješuje odstranjivanje mrlja. Za razliku od gore navedenih metoda, pastama ne možete promijeniti boju zuba već samo odstraniti mrlje koje su nastale zbog hrane, pušenja itd.

Upamtite da je zub vrlo osjetljiv organ te bilo koja terapija (pa tako i izbjeljivanje) treba biti kontrolirana od strane strucnjaka. Morate znati da će konzumacija tamnih i obojenih pića te konzumiranje duhanskih proizvoda uvelike skratiti trajanje vašeg bijelog osmijeha koji ste postigli izbjeljivanjem.

Copyright by Dentico 2019. All rights reserved.

IT | HR