Logo Dentico

All on 4 / All on 6

All on 4 / All on 6 je revolucionarno rješenje za pacijente koji pate od potpunog gubitka zuba, koji omogućava fiksni protetski rad (most) i pacijentima sa velikim gubitkom kosti.

Metoda "All on 4" ili "All on 6" predstavlja minimalno invazivno protetsko rješenje i jednostavan način postizanja visoke funkcionalnosti i estetike uz kratko vrijeme oporavka.

U jednom danu pacijent dobija četiri implantata i privremeni most koji se čvrsto fiksira za njih.

Bilo da ste u ordinaciju dosli bez zuba, rasklimanim zubima predviđenim za vađenje,  nedovoljno kosti za protetske radove sa više od 4 implantata ili sa starim, nestabilnim protezama, izlazite u istom danu sa fiksiranim zubima i novim osmijehom.

All on 4 je inovativna metoda kojom se uz pomoć fiksnog mosta pričvršćenog na četiri implantata nadomještavaju svi zubi u vilici. 

Ono što brine mnoge pacijente je da li će ostati dugo vremena bez zuba, ukoliko imaju zube koji se trebaju izvaditi prije samog zahvata. Kod ove tehnike moguće je čak i vađenje zubi prije postavljanja samih implantata. Drugim riječima, moguće je na zahvat doći sa svojim zubima te u istom danu otići kući sa novim zubima. Ova posebna tehnologija ugradnje implantata stomatolozima je omogućila da mogu ostvariti održivost implantata odmah nakon ugradnje. Samo par sati nakon zahvata pacijentu se izradi  privremeni most koji se fiksira na implantate te je moguće odmah normalno žvakati.

Prikaz postavljanja All-on-4 na donju vilicu

Prikaz postavljanja All-on-4 na donju vilicu

Prednosti All-on-4 Metode

Prednosti All-on-4 metode uključuju brzu rehabilitaciju, manji broj potrebnih implantata, smanjenu potrebu za invazivnim kirurškim zahvatima, mogućnost korištenja kod pacijenata s ograničenom količinom kosti, mogućnost izbjegavanja kompliciranijih postupaka poput augmentacije kosti te estetski ugodne i funkcionalne rezultate koji pacijentima vraćaju osmijeh i samopouzdanje.

Česta pitanja

All-on-4 je idealno rješenje za pacijente koji su izgubili većinu ili sve svoje zube i žele brzo i efikasno rješenje za obnovu osmijeha.

Prednosti all-on-4 sistema:

  1. Brza transformacija osmijeha: All-on-4 omogućava pacijentima da dobiju fiksne zube isti dan kada se postave implantati.
  2. Manji broj implantata: Za razliku od tradicionalnih metoda koje zahtijevaju 6 do 8 implantata po čeljusti, all-on-4 koristi samo četiri implantata.
  3. Bolja stabilnost: Četiri implantata postavljena pod određenim kutom pružaju izvanrednu stabilnost i podršku za protetske zube.
  4. Dugotrajno rješenje: All-on-4 implantati su dizajnirani da traju cijeli život, uz pravilnu njegu i održavanje.
  5. Poboljšana kvaliteta života: Pacijenti mogu uživati u hrani koju vole bez brige o klizanju ili neudobnosti proteza.

All-on-4 metoda je vrlo sigurna i ima visoku stopu uspjeha. Kao i kod svakog kirurškog zahvata, postoje određeni rizici, ali oni su minimalni kada postupak provodi iskusni dentalni kirurg.

Oporavak može varirati od pacijenta do pacijenta, ali većina ljudi može nastaviti sa svojim normalnim aktivnostima unutar nekoliko dana nakon zahvata.

All-on-4 i all-on-6 su metode dentalne implantologije koje se koriste za rekonstrukciju kompletnog niza zuba. Glavna razlika između ove dvije metode je broj implantata koji se postavljaju u vilicu.

All-on-4 metoda koristi četiri implanta za podršku fiksnoj protezi, dok All-on-6 koristi šest implantata. Više implantata kod All-on-6 metode može pružiti veću stabilnost i raspodjelu opterećenja, što može biti korisno kod pacijenata sa većim gubitkom kosti u vilici.

Odluka između All-on-4 i All-on-6 metode ovisi od mnogih faktora, uključujući anatomiju pacijentove vilice, kvalitetu i količinu preostale kosti, kao i specifične potrebe i želje pacijenta.

Zatražite ponudu ili dogovorite termin za prvi besplatni posjet.