All on 4All on 4 je revolucionarno rješenje za pacijente koji pate od potpunog gubitka zuba, koji omogućava fiksni protetski rad (most) i pacijentima sa velikim gubitkom kosti.

Metoda All on 4 predstavlja minimalno invazivno protetsko rješenje i jednostavan način postizanja visoke funkcionalnosti i estetike uz kratko vrijeme oporavka.

U jednom danu pacijent dobija četiri implantata i privremeni most koji se čvrsto fiksira za njih.

Bilo da ste u ordinaciju dosli bez zuba, rasklimanim zubima predviđenim za vađenje,  nedovoljno kosti za protetske radove sa više od 4 implantata ili sa starim, nestabilnim protezama, izlazite u istom danu sa fiksiranim zubima i novim osmijehom.

All on 4 je inovativna metoda kojom se uz pomoć fiksnog mosta pričvršćenog na četiri implantata nadomještavaju svi zubi u vilici. 

Ono što brine mnoge pacijente je da li će ostati dugo vremena bez zuba, ukoliko imaju zube koji se trebaju izvaditi prije samog zahvata. Kod ove tehnike moguće je čak i vađenje zubi prije postavljanja samih implantata. Drugim riječima, moguće je na zahvat doći sa svojim zubima te u istom danu otići kući sa novim zubima. Ova posebna tehnologija ugradnje implantata stomatolozima je omogućila da mogu ostvariti održivost implantata odmah nakon ugradnje. Samo par sati nakon zahvata pacijentu se izradi  privremeni most koji se fiksira na implantate te je moguće odmah normalno žvakati.

Prednosti All on 4 koncepta:

Brzo i učinkovito rješenje


U jednom danu pacijent dobija četiri implantata i privremeni most koji se čvrsto fiksira za njih.


Ekonomičnost


Fiksno protetsko rješenje sa samo 4 implantata za rekonstrukciju cijelog zubnog luka.


Trajno rješenje


All on 4 dugoročno je rješenje koje omogućava da se proteza učvrsti na stabilan način s izvanrednim estetskim rezultatima


Vraćanje samopouzdanja i poboljšanje kvalitete života


Pacijenti nakon samo jednog posjeta stomatologu dobivaju fiksni most koji zadovoljava sve funkcijske i estetske zahtjeve samog pacijenta. U samo jednom danu pacijenti idu kući s novim osmijehom, ali i novostečenim samopouzdanjem.Copyright by Dentico 2019. All rights reserved.

IT | HR