Zubni implantati i oralna kirurgijaStomatološka ordinacija Dentico visoko je specijalizirana u području implantologije i protetike.

Zubni implantati su vrhunac napretka u stomatologiji. Naime, to je zato što su tehnologije i medicinski napredak uspjeli vratiti nadu onima koji su izgubili zube slučajno, ili iz bilo kojeg razloga. Implantati su postali vrlo poželjni zbog svoje fleksibilnosti u usnoj šupljini. 

Obzirom da su implantati izrađeni od biokompatibilnog materijala, tijelo ih savršeno prihvaća. Umetanje implantata je bezbolan proces a zahvat se vrši u lokalnoj anesteziji i ne traje dugo. Najvažnije je nakon postavljanja implantata poslušati savjet stomatologa i voditi brigu o oralnoj higijeni.

Što je zubni implantat?


Zubni implantat je nadomjestak  od titana, koji se ugrađuje u kost gornje i donje čeljusti i služi kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Također služi kao potpora pojedinačnim zubima, fiksnim protezama, mostovima ili mobilnim protezama.

Prednosti titana su visoka otpornost i biokompatibilnost, samim time ne izazivaju alergijske reakcije.

Zubni implantati imaju oblik malog vijka, različitih duljina i promjera koji se odabiru ovisno o  količini kosti.


Zašto zubni implantati?


Zubni implantati su danas najbolje rješenje u slučaju gubitka jednog ili više zuba. Njihova je glavna odlika što ne zahtijevaju brušenje susjednih zuba i na taj način ih sačuvate i produljujete im život.

Pomoću zubnih implantata dobijate fiksan rad koji će vam pružiti osjećaj najbliži vašim prirodnim zubima.

U slučaju potpunog nedostatka zuba, implantati omogućavaju očuvanje preostale kosti i zaustavljaju njenu resorpciju, održavajući integritet strukture lica.


Regeneracija zubne kosti


Slučajevi koji zahtijevaju regeneraciju zubne kosti  su različite. U slučaju postavljanja zubnog implantata, da bi se osigurala savršena stabilnost, potrebna je dovoljna visina alveolarnog grebena.

Nakon regeneracije kosti, mora se čekati nekoliko mjeseci (4-6 mjeseci) prije ugradnje dentalnog implantata. Nakon što se proces zacijeljivanja završi, pristupa se ugradnji zubnog implantata što je jednostavan zahvat kad je razina kosti adekvatna.
Copyright by Dentico 2019. All rights reserved.

IT | HR