Logo Dentico

Zubni implantati i oralna kirurgija

Zubni implantati predstavljaju revolucionarni pristup u nadoknadi izgubljenih zuba. Oni su trajno rješenje koje pruža izgled, osjećaj i funkciju prirodnog zuba.

Implantati su izrađeni od titana, materijala koji je biokompatibilan s ljudskim tijelom, što omogućava da se implantat spoji s kostima čeljusti u procesu koji se naziva osteointegracija. Nakon što se implantat integrira s kostima, na njega se može postaviti krunica ili most, vraćajući pacijentu funkcionalnost i estetiku.

Važno je naglasiti da je uspjeh implantata uvelike ovisan o pravilnoj oralnoj higijeni i redovitim posjetima stomatologu. Također, pušenje može negativno utjecati na proces ozdravljenja i dugoročnu stabilnost implantata.

Zubni implantati i oralna kirurgija nude trajno rješenje za mnoge dentalne probleme, ali kao i svaki medicinski zahvat, dolaze s određenim rizicima. Stoga je ključno odabrati iskusnog oralnog kirurga i pratiti sve preporuke za brigu nakon zahvata.

Oralna kirurgija je grana dentalne medicine koja se bavi složenijim zahvatima poput vađenja zuba, operacije čeljusti i postavljanja implantata.

Oralna kirurgija zahtijeva preciznost i stručnost, te se obično izvodi pod lokalnom anestezijom. Postupci poput augmentacije kosti ili podizanja sinusa mogu biti potrebni kako bi se osiguralo dovoljno kosti za postavljanje implantata.

Stomatološka ordinacija Dentico visoko je specijalizirana u području implantologije i protetike.

Glavna slika

Česta pitanja

Augmentacija kosti je postupak kojim se povećava količina kosti u čeljusti kako bi se osigurala dovoljna podrška za implantate. Ovaj postupak je često potreban kada pacijent nema dovoljno prirodne kosti zbog atrofije ili drugih stanja.

Podizanje sinusa (sinus lift), ili sinusna augmentacija, je kirurški zahvat koji se izvodi s ciljem povećanja količine kosti u gornjoj čeljusti, posebno u području premolara i molara. Ovaj postupak je često potreban kada pacijent nema dovoljno kosti za postavljanje dentalnih implantata.

Postupak podizanja sinusa obično uključuje stvaranje otvora u kosti gornje čeljusti kako bi se pristupilo sinusnoj šupljini. Nakon toga, sinusna membrana se pažljivo podiže, a prostor koji nastaje se popunjava biokompatibilnim materijalima, poput koštane graft ili koštanih zamjena. Ovo omogućava novom kostnom tkivu da raste i integrira se s postojećom kosti.

Prije nego što se odlučite za podizanje sinusa, važno je razgovarati sa svojim stomatologom ili oralnim hirurgom o svim aspektima postupka, uključujući potrebu za zahvatom, moguće rizike i komplikacije, kao i očekivane rezultate. Također je bitno razmotriti sve alternative i odabrati najbolju opciju za vaše oralno zdravlje.

Podizanje sinusa može značajno poboljšati kvalitetu života pacijenata koji trebaju dentalne implantate ali nemaju dovoljno kosti za njihovo postavljanje. Zahvaljujući napretku u dentalnoj medicini i tehnologiji, ovaj postupak je sve sigurniji i efikasniji.

Zubni implantat je nadomjestak  od titana, koji se ugrađuje u kost gornje i donje čeljusti i služi kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Također služi kao potpora pojedinačnim zubima, fiksnim protezama, mostovima ili mobilnim protezama.

Titan je najčešće korišten materijal za ugradnju u kost zbog svoje izuzetne čvrstoće, dugovječnosti i biokompatibilnosti s ljudskim tijelom. Titan se lako integrira s kostima čeljusti, što osigurava stabilnost implantata. Nakon srastanja titanski umetak služi kao korijen zuba.

Zatražite ponudu ili dogovorite termin za prvi besplatni posjet.