Gubitak zuba može biti izazovno iskustvo koje utječe na mnoge aspekte života, od prehrane do samopouzdanja. Međutim, moderna stomatologija nudi niz rješenja za one koji se suočavaju s ovim problemom.

Što učiniti kada vam nedostaju svi zubi?

U nastavku možete pogledati nekoliko opcija koje su dostupne:

1. All-on-4: Metoda "All on 4" ili "All on 6" predstavlja minimalno invazivno protetsko rješenje i jednostavan način postizanja visoke funkcionalnosti i estetike uz kratko vrijeme oporavka.

2. Totalne proteze: Ovo su klasične "zubne proteze" koje zamjenjuju sve zube u ustima. Izrađuju se po mjeri kako bi odgovarale obliku vaših čeljusti i usne šupljine.

3. Implantati: Dentalni implantati su trajno rješenje koje uključuje kirurško umetanje titanskih vijaka u čeljust, na koje se potom postavljaju umjetni zubi. Ovo može biti skuplja opcija, ali pruža osjećaj i funkcionalnost najbližu prirodnim zubima.

4. Mostovi: Ako vam nedostaju samo neki zubi, mostovi mogu biti rješenje. Oni se oslanjaju na preostale zube kao potporu za zamjenske zube.

5. Parcijalne proteze: Ako vam nedostaju samo neki zubi, parcijalne proteze, koje se mogu vaditi, mogu nadomjestiti izgubljene zube i pomoći u očuvanju strukture lica.

6. Nutritivna prilagodba: Uz stomatološka rješenja, važno je prilagoditi i prehranu kako bi se osigurala adekvatna prehrana unatoč nedostatku zuba.

Važno je konzultirati se sa stomatologom kako biste pronašli najbolje rješenje za vašu situaciju. Gubitak zuba ne mora biti prepreka za kvalitetan život, a dostupne opcije omogućuju da se osjećate ugodno i sigurno u svakodnevnom životu.