Lijep osmijeh može ostaviti trajan dojam, a zubne ljuskice su jedan od najpopularnijih načina da postignete blistav i skladan izgled zubi. Ako ste nezadovoljni bojom, oblikom ili ravninom svojih zubi, ljuskice mogu biti idealno rješenje za vas. U nastavku saznajte sve što trebate znati o zubnim ljuskicama i kako vam mogu pomoći da postignete osmijeh iz snova.

Što su zubne ljuskice?

Zubne ljuskice su tanke, prilagođene ljuske izrađene od porculana ili kompozitnih materijala koje se trajno postavljaju na prednju površinu zuba. Njihova glavna svrha je poboljšanje estetskog izgleda zuba. Porculanske ljuskice posebno su popularne zbog svoje prirodne transparentnosti i otpornosti na mrlje.

Transformirajte svoj osmijeh uz zubne ljuskice

Postupak postavljanja zubnih ljuskica uključuje nekoliko koraka:

  1. Konzultacija: Prvi korak je konzultacija s vašim stomatologom kako bi se utvrdilo jeste li dobar kandidat za ljuskice. Tijekom ovog posjeta, stomatolog će procijeniti zdravlje vaših zubi i desni te razgovarati o vašim ciljevima.

  2. Priprema zuba: Priprema zuba uključuje uklanjanje tankog sloja cakline s prednje površine zuba kako bi se napravilo mjesta za ljuskice. Ovo je minimalno invazivan postupak koji osigurava da ljuskice savršeno pristaju.
  3. Uzimanje odljeva: Nakon pripreme zuba, uzimaju se precizni otisci vaših zubi koji se šalju u laboratorij gdje se izrađuju prilagođene ljuskice.
  4. Postavljanje ljuskica: Kada su ljuskice gotove, stomatolog će ih pažljivo postaviti i prilagoditi kako bi osigurao savršeno pristajanje i prirodan izgled.
     

Za koga su namijenjene?

Ljuskice su idealne za osobe koje imaju:

  • Diskolorirane zube koji ne reagiraju na izbjeljivanje.
  • Istrošene zube.
  • Polomljene ili oštećene zube.
  • Neravne, neusklađene ili nepravilno oblikovane zube.
  • Razmake između zuba.

Ako želite transformirati svoj osmijeh i poboljšati cjelokupni izgled zubi, ljuskice mogu biti savršeno rješenje za vas.
 

Prednosti zubnih ljuskica

  1. Prirodni izgled: Ljuskice izgledaju poput prirodnih zuba zahvaljujući visokoj transparentnosti materijala i prilagodbi boje. Porculanske ljuskice posebno pružaju vrlo realističan izgled zbog svoje sposobnosti reflektiranja svjetla slično prirodnoj zubnoj caklini.

  2. Izdržljivost: Porculanske ljuskice su otporne na mrlje i habanje, pružajući dugotrajan rezultat.Uz pravilnu njegu, mogu trajati desetljećima.
  3. Brz proces: Postupak postavljanja ljuskica je relativno brz i zahtijeva samo nekoliko posjeta stomatologu. Već nakon nekoliko tjedana možete imati potpuno novi osmijeh.
  4. Minimalna invazivnost: Za postavljanje ljuskica potrebno je ukloniti minimalan sloj zubne cakline, čime se čuva struktura prirodnog zuba. Ova minimalno invazivna procedura znači manje nelagode i brži oporavak.
  5. Povećano samopouzdanje: Ljuskice moguznačajno poboljšati izgled vašeg osmijeha, što rezultira povećanim samopouzdanjem. Mnogi pacijenti osjećaju se sigurnije u društvenim i profesionalnim situacijama nakon zahvata.
     

Zubne ljuskice u Dentico centru

U Dentico dentalnom centru, nudimo vrhunske usluge postavljanja zubnih ljuskica. Naš tim stručnjaka koristi najnovije tehnologije i materijale kako bi vam osigurao najkvalitetniju uslugu i izvanredne estetske rezultate. Naš cilj je pružiti vam osmijeh koji ste oduvijek željeli.

Ako razmišljate o zubnim ljuskicama, posjetite nas i saznajte više o opcijama koje vam možemo ponuditi. Naši stručnjaci će vam rado odgovoriti na sva pitanja i pomoći vam u odluci.